Supperfamiljen - Federico

 

FEDERICO SZAUER LA GRAVE

Supperfamiljen har förmånen att få bestå av en bred blandning av människor, killar och tjejer, nationaliteter från hela världen och personligheter av alla slag. I köket på Tegnérgatan finns Federico, en person vi vill att du ska få lära känna lite mer!

 

 
 

Hur hamnade du i Sverige?
Jag flyttade till Sverige för snart 5 år sedan. Jag träffade min kärlek Caroline när vi båda bodde i Spanien. När vi fick får dotter, som är född i Spanien, så bestämde vi oss för att flytta till Sverige, vilket var en stor omställning för mig.

Berätta för någon som aldrig varit i Venezuela, varför ska man åka dit?
För rytmen, naturen och den glädjefyllda kulturen, allt är så glatt! Men såklart också för vattnet och surfen.

Berätta om Caracas.
Caracas är kontrasternas stad! Du hittar fantastisk natur mitt i staden, en mix av regnskog, berg och floder. De sociala kontrasterna är också stora, läskigt stora. Staden bjuder på både "fabellas" och palats, bohemiska kvarter och lyxshopping. Dessvärre är kriminaliteten extremt hög och den politiska situationen spänd.

Jag är född i Caracas och det är en av de häftigaste platserna jag mött, någonsin!

Berätta om Venezuelas matkultur.
Venezuelas kök är influerat från alla immigranter som flydde till Venezuela under andra världskriget; Portugal, Spanien, Italien som exempel - Alltså väldigt influerat av medelhavet. Färgstark mat, mycket bönor, örter och vitlök. Mer fisk än kött! 

Det typiska är nog Venezuelas tacos: Arepas.

Landet saknar vinkultur, till skillnad från närliggande länder, istället är romen grym! Venezuelansk rom så som Diplomatico och Santa Teresa exporteras världen över. Landet har även varit framstående på export av kakao och kaffe, vilket däremot minskar.

 

 
 
 

TOP 3 VENEZUELA

Los Roques - Karibisk skärgård. Kristallklart vatten, kritvita stränder och tusen små öar!

Canaima - Ett naturreservat i södra delen av Venezuela. Här finns världens högsta vattenfall, Salto Angel, makalöst mäktigt!

Isla Margaritas - Venezuelas största ö, där jag har bott större delen av mitt liv. En plats som bjuder på seafood av hög kvalitet. Beach-barerna må se enkla ut men maten som serveras är enastående! Färska ostron kostar någon tia för ett dussin. Isla Margaritas har fantastiskt kite-surf, surf, dykning och sportfiske.

 
 
 
 

TOP 3 RESA

Lanzarote - Dom är grymma på fisk och vita viner! Arkitekturen är inspirerad av en känd spansk arkitekt, Cesar Manrique.

Santiago de Compostela - Magisk atmosfär med vackra gränder där tusenårig historia möter pittoreska caféer och barer med den skönaste mixen människor ever!

Stockholm - Vardag för er, fortfarande exotiskt för mig (särskilt vädret). Staden är ren, välbevarad och mångkulturell! Smaker från världens alla hörn och häftigt att natur och grönområden i en huvudstad! 

 
 

Ålder - 37
Nationalitet - Venezuela
Bor idag - Stockholm
Familj - Flickvän Caroline, Noomi (5år), Julian (7 månader)
Yrke - Kock på Supper